Zondag 9 juni 2013 Ruilbeurs Verkadealbums en Albumplaatjes in Zaans Museum

Liefhebbers van de bekende nostalgische Verkadealbums van Jac. P. Thijsse kunnen bijzonder aan hun trekken komen op een Landelijke Ruilbeurs Verkadealbums en Albumplaatjes. Iedereen, die Plaatjesalbums van Verkade of van andere Zaanse bedrijven, enz. heeft verzameld en de verzamelwaar of plaatjes wil ruilen kan dat doen op zondag 9 juni 2013 van 14-17 uur in de Schanszaal van het Zaans Museum te Zaandam. Om 14.00 uur verzorgt verzamelaar en plaatjesalbum specialist Anton Siedsma uit Hoofddorp een korte presentatie over het ontstaan en bestaan van de Verkadealbums. Dit jaar besteedt hij speciale aandacht aan de vele varianten Verkade kwartetten. In het vakantienummer van FLOW wordt hieraan aandacht besteed. Ook het tijdschrift Maarten kende in het april-mei nummer een Special Verkadealbums. Zie www.maartenonline.nl/nl/nieuws/20436/de-geur-van-gluton.html

Alle verschenen Verkadealbums sinds 1903 zijn op deze ruilbeurs te bewonderen. Vanaf 14.15 tot 17 uur kan een ieder meegenomen verzamelwaar ruilen met anderen en/of de verzamelobjecten laten taxeren. Zoekt u een bepaald album of mist u plaatjes uit een bepaald Verkadealbum : kom naar de deze Ruilbeurs in het Zaans Museum. Naast alle nostalgische Verkadealbums kunnen ook andere plaatjesalbums als Toovervischje, Flipje Tiel, bloemen- en plantenalbums, over voetbal, enz. worden bewonderd, geruild of getaxeerd. Neem uw verzamelwaar aan plaatjesalbums of losse plaatjes mee naar het Zaans Museum om te ruilen of de waarde ervan te laten bepalen. Info: Anton Siedsma, tel 023-5614727; email verkade@quicknet.nl Als u toch op zondag 9 juni naar Zaandam komt, ga dan ook de tentoonstelling van het album ‘Bloemen in onzen Tuin’ in het VerkadePaviljoen bekijken. Tevens is er op de Zaanse Schans een Kinderboekenmarkt met verschillende nieuwe en oude ( kinder) boeken.

Zo 9 jun 2013 ZAANDAM RUILBEURS Verkadealbums en Plaatjes in Zaans Museum Schanszaal 14-17 uur. Toegang € 4,50 indien bij de entree Ruilmateriaal kan worden getoond. Info: Zaans Museum, Eva Rijs,Tel. 075-6810000 Email communicatie@zaansmuseum.nl Sites www.zaansmuseum.nl of www.verkadepaviljoen.nl of http://verkade.webnode.nl Ook Kinderboekenmarkt op Zaanse Schans.